Jongerenhuisvesting « terug

Aan de Tandwielstraat te Rotterdam wordt momenteel jongerenhuisvesting "De Startmotor" gerealiseerd.

De Startmotor is een nieuw initiatief in Rotterdam dat jongeren de plek geeft om hun wooncarrière te beginnen. De Startmotor is méér dan een gebouw met woningen. Een uitgebreid programma van collectieve voorzieningen zal de woongemeenschap van 581 appartementen faciliteren. Zo beschikt De Startmotor over sportvoorzieningen binnen en buiten, een loungedak, rooftop gardening, een sportkooi op het dak, inspirerende horeca en nog veel meer... De Startmotor is geen huis, maar een thuis in de stad!

De woningen betreffen voornamelijk eenkamerappartementen vanaf 23 m2 tot 50m2 voorzien van een balkon. Deze woningen zijn verdeeld in compartimenten waardoor er een kleinere schaal ontstaat; de woongroep. Alle woningen hebben een hoog afwerkingsniveau en veel voorzieningen. In de plint wordt, naast horecafuncties en een commerciële ruimte, een scala aan ondersteunende en recreatieve voorzieningen voor de bewoners gerealiseerd. Daarnaast bevindt zich hier ook een grote fietstenstalling. In de kelder komt een stallingsgarage met circa 135 parkeerplaatsen.

De Startmotor huisvest een integraal woonconcept voor jongeren dat zich niet alleen richt op het voorzien van een dak boven het hoofd, maar de jongeren ook begeleidt bij hun eerste zelfstandige stappen in de wooncarrière.

Er wordt ingezet op:

- Community

- Comfort

- Pleasure

- Independance

- Awareness

De Startmotor is nu in aanbouw en zal medio juli 2020 worden opgeleverd. Meer info volgt in een later stadium.

Januari 2020 zal de verhuur van de woningen aanvangen. Voorlopig geïnteresseerden kunnen zich melden via de website van de Startmotor

Alle woningen bevinden zich onder de huurliberalisatiegrens waardoor ze in aanmerking komen voor huursubsidie. Of huurders hiervan gebruik willen maken is een eigen keuze.